Залежно від обраних умов перебування, будинок престарілих пропонує наступні типи харчування: стандартне, покращене та VIP-харчування (за індивідуальними замовленнями). На якому б із меню ви не зупинилися, харчування в будинках-інтернатах для престарілих «Тепло любих» ідеально підійде людині похилого віку.
Принципи організації харчування в будинку престарілих
- Страви обираються виходячи з віку й стану здоров’я.
- Меню розробляється з урахуванням індивідуальних смаків і потреб постояльців.
- Їжа – домашня, нічим не нагадує міську їдальню, розраховану на велику кількість людей.
Яке харчування в будинку престарілих?
- Збалансоване й повноцінне: денний і тижневий раціон містять усі необхідні компоненти в потрібних кількості та пропорціях.
- Регулярне й дробове: в однаковий час, невеликими порціями.
- Дієтичне: харчування в будинку для престарілих передбачає певні обмеження в продуктах і методах готування.
- Смачне й різноманітне: аромат і смакові якості страв на вищому рівні.
Будинок престарілих у Харкові, Києві, Запоріжжі, Одесі чи Дніпропетровську уважно підходить до вибору продуктів та їх компонування. На кухні працюють професійні кухарі.
Нюанси приготування й обслуговування
Меню. Розробляється дієтологом. Обов’язкові складові щотижневого меню: пісне м’ясо й риба, сир і молочнокислі продукти, цільнозернові каші, свіжі овочі та фрукти.
Режим харчування. У пансіонаті організовано чотириразове харчування: сніданок, обід, полуденок і вечеря. Норми харчування в будинку для престарілих розроблені з урахуванням фізіологічних потреб людей похилого віку.
Технології приготування та сервірування. Основні способи приготування їжі: варіння, тушкування, запікання, приготування на пару. Для приготування страв використовуються лише свіжі складники. Щоб страви виглядали апетитно, їх оформлюють відповідно до класичних вимог сервірування.
Обслуговування. Кваліфікований обслуговий персонал на чолі з досвідченим кухарем дотримується всіх необхідних технологічних і санітарних норм. Девіз нашої кулінарної команди: «Смачно, корисно й акуратно».
Їдальня. Затишна, чиста та світла їдальня – місце, де люди похилого віку збираються для спільної трапези й спілкування. Мешканцям, які не можуть самостійно пересуватися, співробітники приносять їжу до кімнати.
Особливі випадки. Оскільки багато постояльців будинку престарілих мають ті чи інші захворювання, вони потребують дієтичного харчування. У таких випадках кухарі готують їжу, враховуючи рекомендації лікаря.
Їжа — одна з небагатьох доступних літнім радощів життя. Правильна система харчування в будинку для літніх людей – гарантія гарного самопочуття й піднесеного настрою наших постояльців.